Colonial Collections Consortium
Agenda

Studiedag Herkomstonderzoek over erfgoed uit koloniale context

Wat kan herkomstonderzoek betekenen voor musea die cultuurgoederen beheren die in koloniale context verworven zijn? Dat is de focus van de studiedag georganiseerd door het MAS en FARO op 27 mei 2024. Tijdens de studiedag worden aan de hand van praktijkvoorbeelden en theoretische achtergronden aandacht besteedt aan herkomstonderzoek naar erfgoed uit een koloniale context en onderwerpen die hier bij komen kijken, zoals digitale restitutie en samenwerking met herkomstgemeenschappen. Daarnaast worden de resultaten van het MAS-project over herkomstonderzoek naar de Congolese collectie gepresenteerd.

Datum: 27 mei 2024
Tijd: 09:30 – 16:00
Sprekers: Lies Busselen (KU Leuven), Randy Kalemba en Pauline Malenga (Intellectuele Congolese Kring), Vicky Van Bockhaven (UGent), Camiel de Kom (Consortium Koloniale Collecties), e.a.
Voertaal: Nederlands
Locatie: MAS, Hanzestedenplaats 1, Antwerpen
Organisatie: MAS en FARO