Colonial Collections Consortium

Contact

Het consortium is een samenwerkingsverband tussen vijf organisaties met expertise op het gebied van koloniale collecties. Het consortium ondersteunt collectiebeherende instellingen bij herkomstonderzoek door kennis te delen, een vraagbaak te zijn en belanghebbenden een netwerk te bieden. Het doen van het herkomstonderzoek zelf valt onder verantwoordelijkheid van elke collectiebeheerder.

Bureau Consortium Koloniale Collecties

Het Bureau ondersteunt het consortium en is ondergebracht bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Het is het aanspreekpunt voor belanghebbenden uit de herkomstlanden en in Nederland. Via dit knooppunt komen vragen over kennisdeling, museale samenwerking en het doen van herkomstonderzoek samen.

Wat kan het bureau voor jou betekenen?

  • Bieden van informatie over het beleid koloniale collecties, relevante organisaties en experts, netwerken en mogelijkheden voor samenwerking en kennisuitwisseling.
  • Faciliteren van het aanvragen van financiĆ«le ondersteuning voor het doen van herkomstonderzoek en digitalisering.
  • Coƶrdineert vragen over koloniale collecties in Nederland.
  • Houdt zicht op ontwikkelingen binnen en buiten Nederland met betrekking tot beleid en teruggave koloniale collecties.
  • Assisteren van musea en andere instellingen bij het aansluiten op de datahub koloniale collecties.
  • Faciliteren van onderzoekers uit het buitenland bij het vinden van data over objecten uit een koloniale context en het uitwisselen van data.

Contact

Voor vragen of meer informatie over het beleid koloniale collecties en het consortium, neem gerust contact op met het Bureau (b.i.bergmans@cultureelerfgoed.nl).

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam