Colonial Collections Consortium
Nieuws

Call for Applications Sharing Stories on Contested Histories

De Call for Applications voor het programma ‘Sharing Stories on Contested Histories’ is nu geopend. Maatschappelijke problemen zoals de klimaat crisis, sociaal onrecht, economische ongelijkheid en de bedreiging van democratie dwingen musea en erfgoedprofessionals om na te denken over hun rol in de samenleving en hun eigen manier van werken. Veel van deze problemen hebben diepgewortelde relaties met het recente en minder recente verleden, en de geschiedenis en praktijken van musea zelf. De 2024 editie van het Sharing Stories on Contested Histories programma, onderzoekt hoe streven naar gelijkwaardigheid eruit ziet in de erfgoedsector, door het stimuleren en faciliteren van uitwisseling van kennis, hulpmiddelen en ervaringen met betrekking tot professionele praktijken. De omgang met koloniale collecties is één van de onderwerpen waar aandacht aan besteedt wordt.

Dit programma wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Reinwardt Academie as onderdeel van het programma Internationale Erfgoedsamenwerking.

De Call for Applications sluit op 29 juni 2024. Bekijk de volledige Call for Applications voor meer informatie over de inhoud en de aanmeldingsprocedure.